Nepečená střecha z bebe sušenek.

6. května 2009 v 18:40 | Marrky |  Marrky kuchtí :D
5079.jpg picture by marrkyperla


  • Ingredience: 1 balíček světlých, 1 balíček tmavých Be-Be sušenek, 150 g moučkového cukru, 100 g másla, 500 g polotučného jemného tvarohu (2 vaničky), 1 zakysaná smetana, trocha rumu, 2 banány.


  • Postup přípravy: Utřeme máslo s cukrem, tvarohem, zakysanou smetanou a ochutíme rumem (použijeme ruční šlehač). Na alobal naskládáme světlé Be-Be sušenky 3 řady po 7 kusech. Potřeme polovinou tvarohového krému (aby se sušenky nerozjížděly, skládejte je podél prkýnka nebo valu) a zakryjeme znovu sušenkami Be-Be, tentokrát tmavými. Rozetřeme další vrstvu krému (trošku si necháme) a na prostřední řadu položíme oloupané banány. Vezmeme alobal a z obou delších stran přiklopíme k sobě tak, že se sušenky nahoře spojí do střechy. Po zatuhnutí v ledničce (stačí tak hoďka) potřeme zbytkem krému, který jsme si předtím nechali stranou a na celé dílko nastrouháme hořkou čokoládu.

Na recepty.cz je podobný recept, ale já to dělám trochu jinak. ;-) Nebojte, že to nepůjde ukrojit, sušenky během chlazení v ledničce změknou. Zkuste to i s jiným ovocem, třeba s jahodami.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Corky;) Corky;) | 6. května 2009 v 18:57 | Reagovat

1. komentář...... !!!!!! JOOOOOOOooooooooooo!!!!!

Ale ta střecha je fakt moc dobrá.... kdo nezná,musí ochutnat.... :D

2 Ginze Ginze | Web | 6. května 2009 v 21:36 | Reagovat

To znám!Mňamka :)

3 u n r e s e r v e u n r e s e r v e | Web | 7. května 2009 v 18:13 | Reagovat

Tento recept kupodivu znám :) Je to opravdu skvělý zákusek.
Měly bych ti říct jednu věc.Podle tvého receptu (bábovka se skořicí a jablky) jsem ukuchtila tuto bábovku i já, doma.Všichni ji strašně chválili a všem chutnala :) Takže bych Ti chtěla poděkovat za recept a určitě zkusím i jiné recepty :)

4 alouette alouette | Web | 9. května 2009 v 16:11 | Reagovat

hm... :P a já bych si dala...

5 Weili Weili | Web | 10. května 2009 v 10:02 | Reagovat

Tééda :D ty my děláš chutě

6 carcula carcula | E-mail | 11. května 2009 v 19:04 | Reagovat

jóóó to taky znám:-)většinou ji děláme na nějakou oslavu:-)je to fakt ňamka:-)
jo a ráda barvim tvaroh nějakym potravinářskym barvivem:-)

7 jahonka jahonka | 7. prosince 2010 v 17:04 | Reagovat

Fakt super,...dobrůtka. Moc jsme si pochutnali, jenže teď musím pořád opakovat...nu nevadí

díky

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama